Eyl

Aşırı şeker tüketiminin insan sağlığını olumsuz etkilediği, obeziteden hipertansiyona, kalp-damar hastalıklarından kronik böbrek yetmezliğine ve depresyona kadar birçok hastalığı tetiklemesi ile devletin sağlık giderlerini arttırması gerçeğinden yola çıkan Türk Böbrek Vakfı, 19–25 Eylül tarihlerini “Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası” olarak planlanmıştır. Okulumuz Beslenme Dostu okuludur. Bu nedenle 20.09.2023 tarihinde şeker tüketimi konusunda farkındalık yaratmak için bir günlük "Şekersiz Günü " yapılacaktır.

May

T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi'nde okul öncesi eğitim ve diğer kademelerdeki öğrencilerin; enerji ve besin ögesi gereksinimleri, menü planlama ilkeleri, farklı dönemler için aylık menü örnekleri ile beslenme faaliyetlerini etkileyen faktörlere belirtilmiş ve diyetisyen eşliğinde okul öncesi kurumlardaki beslenme menüleri hazırlanırken rehbere uygun hareket edilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul öncesi kurumlarımızda uygulanan Haziran 2023 haftalık beslenme listesi için aşağıda yer alan görsele tıklayınız.