T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Kemal Türkler İlkokulu

Haberler

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Erasmus projesi kapsamında yapılan öğretmen hareketliliği ile Tuğçe Tat ve Burak Küçükyüce adlı öğretmenlerimiz Romanya'nın Craiova ilindeki “Şcoala Nicolae Balcescu” ve “Şcoala British Romania” okullarına giderek eğitimde  kullanılan yöntem ve teknikleri, akran zorbalığı ile baş etme yollarını, ders işleniş sistemlerini , değerlendirme ölçütlerini ve yürüttükleri projeleri gözlemleme imkanı bulmuşlardır. Öğretmen hareketliliği 31 Mart 2024 ile 6 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Öğretmenlerimiz görev yaptıkları okulda derslere katılarak Türk kültürüne ait ögeleri tanıtmış, eğitimde kullanmış olduğumuz yöntem ve teknikleri sunma fırsatı bulmuşlardır.

Bu hareketlilik sayesinde kurumlar arası iş birliği yapılarak eğitim kalitesi arttırılmış, kültürel zenginlikler paylaşılmış, nitelikli öğrenciler yetiştirmek isteyen öğretmenlerimize yeni bakış açısı kazandırılmıştır.

Mrt

ORMAN HAFTASI (21-26 MART)

Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından olan ormanlara gereken önemin verilmesi konusunda toplumların bilinçlendirilmesi amaçlanmış ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından 21-26 Mart tarihleri arası ‘’Orman Haftası’’ olarak kabul edilmiştir.

Temiz hava, bol oksijen kaynağı ormanları korumak gereklidir derken gerçekte söz konusu olan insanlığın geleceğidir. Küresel ısınmayı, erozyonu, çölleşmeyi, su kaynaklarının kurumasını önleme, düzenli bir iklim ve yağış periyodu sağlamak için varlığı yaşamsal olan ormanlar konusunda herkesin duyarlı olması büyük önem taşımaktadır.

Ormanlar, yeryüzündeki tüm canlıların ortak değeridir. Yaşamını sağlıklı bir çevrede sürdürebilmek için doğaya ve ormanlara gereksinimleri vardır. Ormanları korumak için aşırı odun kesimine engel olmalıyız. Ağaçlandırma çalışmaları yapmalıyız. Kâğıt tüketimini azaltmalıyız. Orman alanlarında ateş yakmamalıyız. Orman yangınlarına karşı insanları uyarmalıyız.

          Okulumuzda ‘’Orman Haftası’’ nedeniyle etkinlikler yapılarak, öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi hedeflenmiştir. Sınıflarımızda, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak ağaçlar yapılmıştır. Resim, yazı ve şiir çalışmaları yapılmıştır. Çimlendirme etkinlikleri yapılmıştır. Pano çalışmaları yapılmıştır.

          Doğa ve ağaç sevgisini yerleştirmeyi amaçlayan geleceğimiz için önemli olan ormanların korunması ve geliştirilmesi konusuna dikkat çeken çalışmalar öğrencilerimizde hedeflenen duyarlılığı sağlamıştır.

Mrt

2011 yılında tüm dünyada down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü ilan edildi.

"Down sendromu, genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir."

Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları ve toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerde bulunmak bizlerin insani sorumluluğudur.Bu kapsamda okulumuzda rehberlik servisi ve sınıf öğretmenleri iş birliğiyle Down Sendromu Farkındalık etkinlikleri düzenlendi.Öğrencilerimiz etkinlikler sırasında konu hakkında bilinçlendirilirken bireysel farklılıklara saygının önemini kavradılar.

 

Farklılıkların ön plana çıkmadığı, her birey için eşit bir yaşam standardının oluştuğu bir dünya görmek dileğiyle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun!

Mrt

     Su, bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliği ile ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynaktır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1992 yılında Rio de Janerio'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda dünyada suyun giderek artan öneminden dolayı her yıl 22 Mart gününün “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

     Okulumuz öğrencileri 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapmıştır.

     Su kaynaklarımızın korunmasına, suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılmasına dikkat çekmek amacıyla okulumuz panosunda yapılan çalışmalar sergilenmiştir.

Mrt

2011 senesinden bu yana "Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı"  yürütülmektedir. Bu program kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlığımız için kötü etkilerine yönelik toplumda farkındalık oluşturulması, bilinç sağlanması ve aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de 12-18 Mart arası "Dünya Tuza Dikkat Haftası"  olarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Aşırı tuz tüketimi insan sağlığına olumsuz yönde etkilediği için az ama iyotlu tuz kullanılmasına özen gösterilmesi gereklidir. Aşırı tuz tüketimi kişinin kan basıncını yükseltir ve inme, kalp krizi, kalp hastalıkları risklerinin artmasına sebep olmaktadır.

Aşırı tuz tüketimini azaltmak için;

  • Yaptığınız yemeklerde kullandığınız tuz miktarını yavaş yavaş azaltın.
  • Yemeklerinizi lezzetlendirmek için tuz yerine; çeşitli baharatlar, dereotu, maydanoz limon ve sarımsak gibi besinler kullanın.
  • Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldırın.
  • Hazır besinleri satın almadan etiketini mutlaka okuyun ve daha az tuz içerenleri tercih edin.
  • Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri tüketmeden önce mutlaka suyla yıkayın/suda bekletin; daha fazla taze sebze ve meyve tüketin.

 

        Bu kapsamda öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak için okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Mrt

İlkokul çağı, çocuğun başarma duygusuna en çok ihtiyaç duyduğu dönemdir. Bu dönemi başarılı geçiren çocuklar kendileriyle barışık ve yeterlilik duygusu içerisinde olurlar. Bu bağlamda hazırladığımız "Okul Başarısında Ailenin Rolü" konulu veli bültenimizi linki tıklayarak okuyabilirsiniz.

 TIKLAYINIZ.

Mrt

     Yeşilay Haftası, önemli halk sağlığı sorunlarından olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara,alkol,kumar ile uyuşturucu maddelerle mücadeleye dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan bir haftadır.

     Her yıl 01-07 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası'nda konunun önemine dikkat çeken etkinlikler yapılmaktadır. Etkinlikler arasında konunun uzmanları ile söyleşiler, bilgilendirme toplantıları, sergiler, gazete ve televizyonlarda programlar yapılması sayılabilir. Okullarda pano çalışmaları, özlü sözler, şiirler ve resimler hazırlanır.

     Yeşilay Derneği sigara, alkol, kumar, uyuşturucu madde dışında günümüzde teknolojinin gelişip yaygınlaşmasına paralel olarak ortaya çıkan teknoloji ve internet bağımlılığı ile mücadele konusunda da topluma ve insanlara yardımcı olmaktadır. Bağımlılık sorunları yaşayan ve bu konuda destek olmak isteyen kişilere gerekli yönlendirmeleri yapar.

     Sınıflarımızda etkinlikler yaparak bağımlılık konusunda bilgiler verildi. Öğrencilerin hazırladıkları çalışmalar paylaşıldı.

Mrt

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan internet bağımlılığını önlemek ve bu sebeple ortaya çıkan davranış sorunlarını azaltabilmek adına okulumuz velilerine yönelik hazırladığımız "Teknoloji ve Bilinçli İnternet Kullanımı " konulu seminer  Psikolojik Danışman Hava AYBAKAN tarafından okul konferans salonunda verilmiştir. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda öğretmenlerimizin kendilerini mesleki açıdan geliştirip projelerinde uygulamaları adına katılacakları kurslarla ilgili bilgi verilmekte ve bu kurslara yönlendirilmektedir.Projelerin ilgili linki ve kurs içeriğinin modülleri aşağıdaki linkte ve haber fotoğraflarımızda belirtilmiştir .Öğretmenlerimiz bu kurslara katılıp sertifikalarını almakta ve projelerinde uygulamaktadır.

Mrt

Okulumuzda e-Güvenlik kuralları belirtilip bu kurallar doğrultusunda güvenli internet çalışmaları yapılmıştır.

Mrt

Şbt

Gelişim sürecinde çocukların karşılaştıkları uyum ve davranış sorunları çeşitlilik gösterebilir. 

Bu davranış sorunlarından bazıları gelişim dönemlerine özgü sorunlardır ve anne baba desteği ile çözümlenebilir.  Çocuklar anne babadan yeterli psikososyal destek göremediğinde  yada yanlış anne baba tutumuna maruz kaldığında var olan sorunlar çocuğun gelişim dönemini olumsuz etkileyip uyumunu bozabilir ve davranış sorunlarına yol açabilir.

Çocuğun içinde bulunduğu dönemde uyum ve davranış sorunlarının etkili şekilde çözümlenebilmesi için okulumuzda veli akademileri projesi kapsamında anaokul ve ilkokul velilerimize  yönelik "Uyum Ve Davranış Sorunları" konulu seminer verilmiştir.

Şbt

Şbt